Počeo julski upisni rok u srednje škole, ova mjesta su slobodna u Kotor Varošu

Julski upisni rok u srednje škole počeo je danas i trajaće do 13. jula, a u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” Kotor Varoš slobodnih mjesta ima na četiri od osam smjerova predviđenih ovogodišnjim planom upisa.

Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” raspisao je poziv za upisa osam odjeljenja sa po 24 učenika među kojima je jedno kombinovano i činiće ga po 12 budućih automehaničara i bravara.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je za gimnaziju gdje je od planiranih 24 popunjeno tek pet mjesta. Gimnazija je na prijedlog Školskog odbora poslije godinu pauze ponovo vraćena u Srednjoškolski centar “Nikola Tesla”, ali se pokazalo da među svršenim osnovcima nije izazvala očekivano interesovanje.

Na smjeru trgovac upisano je 13 učenika i preostalo je 11 slobodnih mjesta. Još sedam učenika može da primi odjeljenje poslovno-pravnih tehničara, a na smjeru ekonomski tehničar preostala su još tri mjesta.

U prva dva upisana roka popunjena su odjeljenja na smjerovima tehničar informacionih tehnologija, mašinski tehničar za kompijutersko konstruisanje, tehničar CNC postrojenja i automehaničar/bravar.

Učenici podnose školi prijavu za upis, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, odnosno nostrifikovano svjedočanstvo ili potvrdu o podnesenom zahtjevu za nostrifikaciju, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu za izuzetan uspjeh iz predmeta značajnih za zanimanje u srednjoj stručnoj školi i diplomu za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na republičkom ili višem nivou takmičenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*