Počelo uređenje šetališta i staza na Rujici

Turistička organizacija opštine Kotor Varoš počela je sa realizacijom projekta koji podrazumijeva uređenje šetališta i trim staza na brdu Rujika.

– Radnici koje smo angažovali juče su prokrčili teren, a već od danas se fokusiramo na proširenje staza I njihovo nasipanje – rekao je za “Moj Kotor Varoš” direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović.

On je podsjetio da je iz budžeta opštine za ovaj projekat planirano 10.000, a Turistička organizacija će iz svojih izvora obezbijediti dodatnih 3.000 do 4.000 KM.

Planirano je uređenje šetališta i pet trim staza ukupne dužine 1.500 metara. U prvoj fazi koja je u toku radi se čišćenje i proširenje područja, a zatim će uslijediti zatezanje i nasipanje staza. Planirano je da na šetalištu i stazama budu postavljene klupe i stolovi, te nadstrešnice sa stolovima.

Pristup uređenom području biće omogućen sa tri strane – od Doma zdravlja, iz Kotorišta i iznad hotela.

– Želimo da napravimo prirodni ambijent za šetnju i rekreaciju koji će građanima omogućiti novi sadržaj, a posebno osvježenje u vrele ljetne dane. Staze će biti obilježene, a moći će ih koristiti i biciklisti – rekao je Petrović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*