Počelo asfaltiranje puta od Kneževa prema Kotor Varošu

Radnici laktaškog preduzeća “Niskogradnja” započeli su asfaltiranje dionice regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo iz pravca Živinica.

Riječ je o nekoliko isprekidanih dionica u ukupnoj dužini od oko devet kilometara. Završetkom tog posla asfaltom bi nekoliko godina poslije početka radova trebalo da budu spojene dvije susjedne opštine.

Modernizacija ove saobraćajnice olakšaće život građanima obje opštine i doprinijeti njihovom razvoju, a posebno će dobro doći privrednicima jer kotorvaroške firme “Fagusa” i “Dermala” posluju i u Kneževu.

Ugovor o izgradnji ovog puta potpisan je još prije četiri godine, a radovi su obustavljeni u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu “Puteva RS”. Vlada RS je sredinom prošlog ljeta dala saglasnost “Putevima” za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 miliona KM za nastavak gradnje.

Od tada je asfaltiran veći dio puta na području opštine Kotor Varoš i preostalo je da to bude učinjeno i sa strane Kneževa, te da bude spojen asfalt na samom početku kotorvaroške dionice. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*