Počela sanacija i proširenje igrališta u Zabrđu

Radnici kotorvaroškog preduzeća “Petrović” započeli su zemljane radove u sklopu rekonstrukcije i proširenja školskog igrališta u Zabrđu kod Kotor Varoša.

Na dijelu terena koji je popucao i na kojem su nastale izbočine od korijenja drveća uklonjena je stara asfaltna podloga.

– Poslije sasjecanja korijenja koje ide prema igralištu biće postavljena nova asfaltna podloga. Prema riječima vlasnika preduzeća “Petrović” Nove Petrovića sa kojim sam danas obišao radilište, taj dio posla biće završen početkom sljedeće sedmice – rekao je za MKV vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kotor Varoš i predstavnik Mjesne zajednice Zabrđe Slobodan Gelić.

Već je završeno iskopavanje na dijelu na kojem će biti izgrađeno igralište namijenjeno najmlađim stanovnicima Zabrđa i preostalo je da bude stavljen tampon, a potom pješčana podloga i ivičnjaci.
– Poslije uređenja terena dječijeg i asfaltiranja glavnog igrališta uslijediće zamjena koševa koji su takođe bili u lošem stanju i postavljanje klupa uz terene i ljuljaški i drugih sadržaja na dijelu za djecu – dodao je Gelić.

Radove finansiraju donatori kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Projektom je obuhvaćeno šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš, a već je renoviran i pušten u funkciju Dom kulture u maslovarama, u Kotor Varošu je opremljena kancelarija za rad Mjesne zajednice, dok će u Obodniku biti izgrađen trotoar.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” zajedno finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a za sprovođenje je zadužen Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*