Počela podjela maski Kotorvarošanima

Volonteri kotorvaroškog Crvenog krsta podjelili su oko 2.000 platnenih višekratnih maski građanima kako bi se zaštitili od širenja korona virusa.

Maske je obezbjedio Štab za vanredne situacije Kotor Varoš, a podijeljen je prvi kontigent od predviđenih 15.000 maski koje će biti sašivene u lokalnim firmama.

Najveći broj maski je podjeljen u stambenim zgradama na Bregovima i u Ulici cara Dušana, a 500 komada je dostavljeno u šest mjesnih zajednica putem predsjednika savjeta mjesenih zajednica.

– Narednih dana biće nastavljena podjela maski i u drugim naseljima u Kotor Varošu u skladu sa tempom kojim budu pristizale u Crveni krst – istakli su u Crvenom krstu.

Novac za maske obezbijeđen je iz opštinskog budžeta, a preusmjeren je sa stavki koje su bile predviđene za manifestacije za obilježavanje dana opštine Kotor Varoš koje su odgođene zbog trenutne epidemiološke situacije.

U Crvenom krstu su istakli da još nisu stigle maske za penzionere za koje je novac obezbijedila predsjednica RS Željka Cvijanović.

– Te maske još nisu nisu stigle u našu organizaciju. Kada stignu biće podijeljene u saradnji sa mjesnim penzionerskim organizacijama – naveli su u Crvenom krstu.

U ovoj organizaciji su zahvalili volonterima koji sa mnogo požrtvovanosti obilaze naselja i pomažu ljudima u nevolji, te ponovo apelovali na građane da ne izlaze iz svojih domova bez prijeke potrebe, da smanje socijalne kontakte i ostanu u svojim kućama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*