Počela izgradnja vodovoda ka 110 domaćinstava i fabrici „Sim tehnik“

Radnici preduzeća „Dekol“ iz Kotor Varoša počeli su izgradnju vodovoda prema naselju Čitluk u mjesnoj zajednici Zabrđe u dužini od 5,1 kilometar čime će biti omogućeno snabdijevanje vodom 110 domaćinstava.

Ova dionica vodovoda dio je projekta proširenja primarne vodovodne mreže Kotor Varoš – Zabrđe – Šibovi, a njegova vrijednost je 110.000 KM. Opština Kotor Varoš je aplicirala na javni konkurs za dodjeljivanje sredstava za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i obnovnjivih izvora na osnovu čega je Fond za zaštitu životne sredine RS obezbijedio 70.000, dok će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 40.000 KM.

– Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika ovog kraja i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim tehnik“ koje će biti priključeno na ovaj vodovod“, rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je danas sa zamjenikom Mladenom Trivunovićem obišao gradilište.

Projekat proširenja primarne vodovodne mreže Kotor Varoš – Zabrđe – Šibovi biće realizovan u tri faze. U prvoj fazi biće postavljen cjevovod od fabrike „Sim tehnik“ do raskrsnice „Šibovi“ u dužini od 700 metara. Nakon toga uslijediće polaganje cjevovoda u dužini od 2,6 kilometara od pomenute raskrsnice do naselja Prisoje, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1,8 kilometara.

– Do sada je investirano 200.000 KM za izgradnju vodovoda prema Zabrđu, a realizacijom ovog projekta u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine RS biće u potpunosti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe – naglasio je Sakan i dodao da će radovi biti okončani do kraja jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*