Pljušte optužbe među vođama penzionera, kotorvaroški lider apeluje na jedinstvo

Politički aktivan dio najstarije populacije u RS koji je do sada bio okupljen u Partiji ujedinjenih penzionera (PUP) osnivanjem Penzionerske demokratske stranke (PDS) počeo je da se razvrstava se u dvije kolone, a u kotorvaroškom odboru PUP-a ističu da neće dozvoliti podjele.

Raskol u vrhu PUP-a nastao je 2015. godine kada je ostavku na predsjedničku poziciju podnio Ilija Stevančević iz Banjaluke, koji je i jedini poslanik u Narodnoj skupštini RS u ime penzionerske polupacije. Poslije toga za predsjednika PUP-a izabran je Ilija Vujičić iz Čelinca kojem je nedavno povjeren i novi mandat upravo u Kotor Varošu.

Predsjednik Opštinskog odbora PUP-a Kotor Varoš i član Glavnog odbora te stranke Milan Crnić kaže da su u oktobru prošle godine sproveli redovne izbore i izabrali rukovodstvo stranke koje nesmetalno obavlja svoje poslove.

– Članstvo podržava izabrano rukovodstvo i nikakvih trzavica nije bilo. Ostajem sa svojim ljudima na istom kursu i nastavićemo da se borimo za prava penzionera. Posljednje što nam treba u ovom teškom vrmeenu je razjedinjenje. Zato pozivam sve članove Opštinskog odbora koje su možda i kontaktirali predstavnici novoosnovane stranke da mi se jave, jer prije njihove eventualne odluke želim da obavimo razgovor kako bi PUP ostao jedinstven – rekao je Crnić za “Moj Kotor Varoš”.

Stevančević je na prošlosedmičnoj osnivačkoj skupštini stranke na čijem je čelu istakao da su u 15 opština formirali inicijativne odbore.

– Ako sve bude išlo prema planu partija će biti registrovana do polovine marta. Očekujem da će nam se pridružiti dobar dio ljudi iz PUP-a. Ključni razlog za osnivanje nove stranke je razočarenje u  sve političke partije jer nisu u dovoljnoj mjeri iskazale brigu za penzionere, boračku populaciju, ali i mlade koji odlaze u sve većem broju. Nećemo ćutati, ukazivaćemo na anomalije i tražiti bolja rješenja – rekao je Stevančević i potvrdio da će nova stranka izaći na predstojeće opšte izbore.

Osnivanje nove stranke naišlo je na oštru reakciju Vujičića, koji ističe da je to plod ličnog interesa.

– Kod Srba je uvijek bilo prodaje i kupovine. Srbi se prodaju, a jedan od njih je Stevančević. On je papak. Pošto je dobio silne pare, sada ih mora vratiti. On gleda lični interes, a mi još gledamo kako da popravimo što nam je on ostavio jer je uništio partiju – rekao je Vujičić, aludirajući na Stevančevićev zaokret i prelazak u vladajuću koaliciju nakon što je poslanički mandat izborio na zajedničkoj listi SDS-a, PUP-a i SRS RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*