Planetarna zvijezda stigla u posjetu Kotor Varošu

Jedan od najboljih igrača Evrope i zvijezda Majamija Goran Dragić stigao je u posjetu Kotor Varošu gdje redovno provodi dio odmora.

Dragić, koji je kao kapiten prošle godine vodio Sloveniju do zlata na Evropskom prvenstvu i bio njegov najbolji igrač, odsjeo je večeras u jednom kotorvaroškom lokalu i izazvao veliko interesovanje Kotorvarošana, koji su iskoristili priliku da se fotografišu sa planetarnom zvijezdom.

Ljubazan i pristupačan, kakvim ga uvijek opisuju svi koji ga poznaju, rado je izašao u susret svima koji su mu prišli i poželjeli da ga pozdrave i fotografišu se za uspomenu.

Dragić je kotorvaroški zet jer njegova supruga Maja vodi porijeklo iz Kalamandi gdje se nalazi i kuća njenog oca iz koje se 1986. godine zaputio u Sloveniju i tamo savio porodično gnijezdo. Rodnoj grudi se, međutim, rado vraća. I ne samo on, nego i njegova kćerka, a sa njom i slavni košarkaš Dragić.

– Vidi se na njemu da je zavolio naš kraj u kojem su rođeni Majini roditelji Goran i Ružica. Ispričaću vam jednu anegdotu koja jasno oslikava kakav je Dragić čovjek. Uz naše kuće protiče riječica Golubić i nikada ljeti nije došao da se nije kupao u viru. Zamislite plaže u Majamiju i ovdašnje virove. Takva je ljudina naš Goran – pričao je stric Majinog oca Mile Kalamanda za “Moj Kotor Varoš” kada smo njegovu porodicu posjetili prošle godine uoči finalne utakmice Evrobasketa između Slovenije i Srbije.

Dragić je zbog reprezentativnih obaveza prošlog ljeta preskočio posjetu Kotor Varošu, ali se već godinu kasnije obreo u dragom gradu.

– Zavolio sam ovaj grad i iskreno se nadam da ću moći da pomognem i u radu sa djecom i mladim košarkaškim talentima – rekao je Dragić prilikom jedne od posjeta Kotor Varošu.

Veliki čovjek i igrač poslije evropske karijere potpisao je prvi ugovor u NBA ligi 22. septembra 2008. godine. Igrao je za Finiks, Hjuston i Majami sa kojim ima ugovor do 2020. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*