Petrović podnio ostavku, slijede izbori u kotorvaroškom PDP-u

Vršilac dužnosti predsjednika Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš Miodrag Petrović podnio je ostavku na tu funkciju na sjednici Predsjedništva Opštinskog odbora.

Petrović nije želio da govori o razlozima zbog kojih je podnio ostavku, niti dešavanjima na sjednici Predsjedništva Opštinskog odbora.

– Petrovićev potez za mnoge je iznenađujući s obzirom da je PDP na prošlogodišnjim lokalnim izborima ostvario odličan rezultat, koji je stranci donio pet odbornika u Skupštini opštine i poziciju načelnika opštine u koaliciji sa SDS-om. Razlozi zbog kojih se Petrović odlučio na ostavku predmet su spekulacija i unutar stranke koje idu od toga da je preuzeo višu poziciju na republičkom nivou do povlačenja pred ambicijama različitih struja u kotorvaroškom PDP-u koje žele da preuzmu kontrolu – rekao je za “Moj Kotor Varoš” sagovornik iz kotorvaroškog PDP-a.

Predsjedništvo Opštinskog odbora PDP-a je poslije Petrovićeve ostavke donijelo odluku da budu sprovedeni unutarstranački izbori kako bi bio izabran njegov nasljednik i stranački organi. Za pripremu izbora zadužen je aktuelni potpredsjednik Opštinskog odbora Vladimir Bibić. Iako nije utvrđen precizan rok, izbori u PDP-u bi trebali biti obavljeni do kraja fabruara naredne godine.

Petrović je na čelu kotorvaroškog PDP-a bio od polovine 2014. godine, a nedavno je imenovan za predsjednika Regionalnog odbora PDP-a koji obuhvata lokalne zajednice iz izborne jedinice 3 za Narodnu skupštinu RS – Banjaluku, Kotor Varoš, Čelinac, Kneževo, Mrkonjić Grad, Šipovo, Ribnik, Istočni Drvar, Petrovac, Jezero i Kupres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*