Petrović pobjedu SNSD-a u Kotor Varošu vidi kao realan cilj

Član Predsjedništva i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović ocijenio je poslije razgovora sa rukovodstvom i članovima Opštinskog odbora ove stranke u Kotor Varošu da ja stanje u toj organizaciji veoma dobro i da je realan cilj pobjeda na lokalnim izborima koji će biti održani naredne godine.

Teme sastanka bile su aktuelna politička i ekonomska situacija u RS i BiH, odnosi sa koalicionim partnerima na lokalnom nivou, te stanje u kotorvaroškom SNSD-u i pripreme za lokalne izbore.

Sastanak je održan u skladu sa zaključcima usvojenim na sjednici Glavnog odbora SNSD-a održanoj 18. septembra 2019. godine, a nakon što je Izvršni komitet SNSD-a zadužio sve članove Predsjedništva SNSD-a da obiđu teren kako bi se upoznali sa stranačkom infrastrukturom i problemima na lokalu.

Petrović je upoznao članove Opštinskog odbora SNSD-a Kotor Varoš sa zaključcima Glavnog odbora stranke i ekonomskom i političkom situacijom u RS i BiH. Takođe, informisao ih je i u vezi sa prijedlogom politike povećanja plata u RS koji je pripremila radna grupa SNSD-a, a koji će biti upućen Vladi RS.

Jedna od najzanimljivijih tema za kotorvaroški SNSD bili su odnosi na lokalnom nivou sa strankama koje sa SNSD-om čine koaliciju u Narodnoj skupštini RS. Izvršni komitet SNSD-a zaključio je da treba početi razgovore na lokalnom nivou sa koalicionim partnerima DNS-om, SP-om, Demosom, NDP-om i Ujedinjenom Srpskom u vezi sa nastupom na lokalnim izborima 2020. godine.

Odnosi koalicionih partnera sa republičkog nivoa su već godinama narušeni u Kotor Varošu, a kriza je kulminirala na prošlim lokalnim izborima kada SNSD, DNS i SP nisu uspjeli postići dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine pa su na kraju nastupili samostalno što je iskoristio Savez za promjene i pobijedio. DNS je od tada prošao kroz turbulencije i iz njega je nastao i Demos, a izvan vlasti su na lokalnom nivou, koju predvode SDS i PDP, ostali SNSD, SP i Ujedinjena Srpska.

Petrović je čelnicima kotorvaroškog SNSD-a rekao da je zadovoljan situacijom u Opštinskom odboru i da vjeruju u ljude u Kotor Varošu, te najavio da će stranačka centrala pružiti svu neophodnu podršku kako bi bila ostvarena pobjeda na lokalnim izborima, navodeći da je to opredjeljenje iskazano i nedavnim izborom Radenka Bubića za člana Predsjedništva SNSD-a. Kao dobru polaznu osnovu Petrović je naveo prošlogodišnje opšte izbore na kojima je SNSD po broju glasova bio najjača stranka u Kotor Varošu.

Prvi operativac SNSD-a je najavio da će svaka dva mjeseca održavati sastanke sa Opštinskim odborom Kotor Varoš kako bi što spremnije dočekali oktobar 2020. godine kada će građani birati vlast.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*