Petrović i Tešić na direktorskim pozicijama

Skupština opštine Kotor Varoš donijela je danas odluku o osnivanju Turističke organizacije i Razvojne agencije za lokalni i ekonomski razvoj opštine s ciljem promocije turizma i izvornih vrijednosti i unapređenja privrede stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta.

Prema dogovoru stranaka koje čine vladajuću koaliciju na čelu Turističke organizacije biće kadar PDP-a Miodrag Petrović, dok će Razvojnu agenciju za lokalni i ekonomski razvoj viditi prvi čovjek kotorvaroškog SP-a Predrag Tešić. Njihovim izborom ostaće upražnjena dva mjesta, jer je Petrović na čelu Službe za inspekcijske poslove, dok je Tešić na dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu.

Sekretar Skupštine opštine Snežana Jurić kaže da je jedan od razloga donošenja ove odluke dobijanje BFC sertifikata i ulazak opštine Kotor Varoš u krug lokalnih zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Odbornici su jednoglasno donijeli odluku o uklanjanju objekta bivše kafane “Stari kesten” i stare škole u Šipragama, koje su u ruševnom stanju i ugrožavaju bezbjednost pješaka i učesnika u saobraćaju.

Mandat vršilaca dužnosti načelnika opštinskih Odjeljenja za opštu upravu i Odjeljenja stambeno-komunalne poslove produžen je Slavenu Momiću  i Slobodanu Geliću iz SDS-a. Oni jedini ispunjavaju uslove za načelničke pozicije, dok još nije riješena situacija sa šefovima preostala četiri odjeljenja nakon što je utvrđeno da dosadašnji vršioci dužnosti načelnika ne ispunjavaju uslove. Kako bi to bilo riješeno Skupština opštine je donijela odluku o utvrđivanju kriterijuma za izbor načelnika.

Odbornici su produžili i mandate vvršiocima dužnosti direktora Centra za kulturu, sport i informisanje Draganu Zeljkoviću, Centra za socijalni rad Draganu Pejakoviću, Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimiru Bibiću, Vrtića “Larisa Šugić” Mladenu tepiću i starješini Vatrogasnog društva Nedeljku Sakanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*