Pet porodica u Kotor Varošu dobija donaciju

Pet povratničkih porodica iz Kotor Varoša dobiće građevinski materijal za obnovu kuća. 

Sporazum o donaciji potpisali su danas  ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH Edin Ramić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan. Sporazum su potpisali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnici opština Kneževo i Prnjavor Goran Borojević i Darko Tomaš, a njegova ukupna vrijednost je oko 110.000 KM i podrazumijeva donaciju građevinskog materijala za 11 povratničkih porodica.

Ramić je rekao da je pet porodica iz Kotor Varoša, po dvije iz Banjaluke i Prnjavora, te po jedna iz Kneževa i Gradiške. 

– Povratnici će dobiti građevinski materijal, a federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica kasnije će im pomoći da ga ugrade – istakao je Ramić. 

On je dodao da je sa načelnikom Kotor Varoša potpisao ugovore u vezi sa infrastrukturnim projektima u vrijednosti oko 175.000 KM.

– U saradnji sa federalnim Ministartsvom za izbjegla i raseljena lica nastojimo u kontinuitetu da omogućimo našim sugrađanima da ostvare normalne uslove za život i imamo vrlo korektnu saradnju – rekao je Sakan.

Edin Vilić koji se 2001. godine vratio u Kotor Varoš rekao je da živi sa majkom, suprugom i kćerkom i da je zahvalan na donaciji. 

– Danas je teško u BiH imati takav posao da možete sami sebi riješiti stambene probleme tako da je ovo mnogo za mene – istakao je Vilić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*