Pero Knežević – život protkan humanošću

Prije rata sam počeo da dajem krv, sve je počelo na služenju redovnog vojnog roka u Mostaru daleke 1980. godine i od tada sam redovan davalac krvi, počinje ispovjest o svojoj humanoj misiji Pero Knežević iz Kotor Varoša.

Vojnički dani bude mu posebne uspomene. U JNA je drugovao sa tadašnjim mladim fudbalskim nadama i uz njih počeo i sa darivanjem krvi.

– U toj generaciji su bili Slavoljub Muslin, Luka Peruzović, Ivan Pudar i Vedran Rožić, fudbaleri Hajduka i Zvezde u to vrijeme. Uz njih sam spoznao kakav je osjećaj da pokušaš nekome spasiti život darujući krv – kaže Knežević za “Moj Kotor Varoš”.

Od tada je 60 puta otvorio svoje vene, a činiće to, kaže, dok ga god zdravlje služi.

– Dok se god osjećam sposobnim davaću krv i biti aktivan član opštinskog udruženja dobrovoljnih davalaca krvi. Ponosan sam što sam dio jedne od najbrojnijih porodica u državi – istakao je Knežević.

Humanost koja mu teče venama stavila je pečat i na njegovu svakodnevnicu. Vedar, vrijedan i spreman da pritekne u pomoć, Pero je kakvog znaju Kotorvarošani.

– Narodni sam čovjek i volim kada mogu na bilo koji način nekome da pomognem. Kroz život sam radio svašta, bio sam radnik “Proleksa”, pa sam se prihvatio i tacne jedno vrijeme i od tada mi nije ništa teško. Snagu mi daje moja porodica koja mi je najsvetija u životu i da bi nju izveo na pravi put nisam birao posao, posao je birao mene. Ponosan sam na njih jer su mi bili ogromna i bezrezervna podrška – kazao je Pero.

U novu humanu etapu će sutra kada kotorvaroški Crveni krst organizuje novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Svi koji žele da budu njen dio mogu da dođu u prostorije Crvenog krsta od 9:30 do 16 časova, a oni koji prođu zdravstveni pregled moći će da daju krv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*