Periz: Turistički vaučeri i jača promocija ključ za razvoj turizma

Menadžment hotela “Hajdučke vode” smještenog na planini Borja smatra da bi nastavak dijeljenja turističkih vaučera građanima RS i uvođenje dobro osmišljenih novih aktivnosti za jačanje domaćeg turizma i ugostiteljstva trebalo da budu prioriteti u prevazilaženju trenutne veoma složene situacije u navedenom sektoru koja traje još od izbijanja pandemije virusa korona.

Direktor hotela “Hajdučke vode” Goran Periz ocijenio je da su posljedice dugotrajne vanredne situacije prouzrokovane još aktulenom zdravstvenom krizom itekako evidentne u turističko-ugostiteljskom sektoru RS.

– Međutim, iz svake krize rađa se prilika za novi napredak. Šansu za napredak vidimo u produženju dodjele turističkih vaučera građanima RS i zajedničkoj dobro osmišljenoj i organizovanoj promociji domaćih potencijala u cilju jačanja i razvoja turizma i ugostiteljstva – istakao je Periz.

Iako su se prošle godine mogle čuti i kritike na račun projekta dijeljenja turističkih vaučera, stav menadžmenta “Hajdučkih voda” je da je taj vid podrške bio od priličnog značaja za domaći
turizam u prevazilaženju krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

– Samo do kraja prošle godine izdato je više od 25.000 turističkih vaučera, a indirektni efekat te akcije i svojevrsnu potvrdu njene uspješnosti moguće je vidjeti i na društvenim mrežama. Naime, građani RS su kao nikada do sada na svojim profilima masovno počeli da
predstavljaju domaće turističke destinacije i ističu novootkrivene ljepote takvih mjesta. Nema sumnje da je na buđenje svijesti o prednostima domaćeg turizma i okretanje domaćoj turističkoj ponudi, pored pandemije, uticala i podjela turističkih vaučera. Zašto onda prekidati dodjelu vaučera koji podstiču razvoj domaćeg turizma baš kada je još jedna ljetna sezona upravo počela i kada ti vaučeri i dalje mogu imati uticaja na izbor destinacije za ljetni odmor? S druge strane, okretanje građana RS domaćoj turističkoj ponudi i njihove pozitivne
impresije pokazuju da vrijedi ulagati u organizovaniju i ozbiljniju promociju našeg turizma kojeg u odnosu na okruženje odlikuju brojne komparativne prednosti. Ono što, međutim, turizmu RS trenutno nedostaje je dobro osmišljena promocija bogate domaće ponude, za čije uspješno sprovođenje je neophodna i pomoć države – naveo je Periz.

Dobro osmišljena etapna kampanja promocije domaće turističke ponude, zaključio je on, privukla bi mnoge strane goste baš kao što je sticajem okolnosti privukla i mnoge građane RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*