PDP postavlja Đurića za savjetnika načelnika opštine, SDS u šoku

Predsjedništvo Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš donijelo je sinoć odluku kojom je načelnika opštine Zdenka Sakana ovlastilo da obavi razgovor sa DNS-om čija će tema biti imenovanje kadra te stranke Gorana Đurića za njegovog savjetnika za medije, saznaje “Moj Kotor Varoš” u vrhu kotorvaroškog PDP-a.

Đurić, koji iz sjene rukovodi kotorvaroškim DNS-om na čijem je čelu samo formalno Daliborka Kerezović, nedavno je postavljen za projekt menadžera opštine Kotor Varoš. Đurićevo postavljenje na tu poziciju unutar kabineta načelnika opštine izazvalo je neviđenu buru na političkoj sceni u Kotor Varošu i otvoren sukob u vladajućoj koaliciji s obzirom da se SDS oštro usprotivio tom potezu.

Zamjenik načelnika opštine iz SDS-a Mladen Trivunović i predsjednik Kluba odbornika te stranke u Skupštini opštine Kotor Varoš Milorad Savanović podnijeli su prije nekoliko dana zahtjev republičkoj Upravnoj inspekciji da obavi provjeru zakonitosti postavljenja projekt menadžera i iznijeli čvrste dokaze da su time u više navrata prekršeni zakon i podzakonski akti, te da Đurić ne ispunjava uslove za tu poziciju u pogledu stručne spreme, niti radnog iskustva. Postavljenje Đurića oštro su osudili i kotorvaroški SNSD i Ujedinjena Srpska, koja je zatražila od Sakana da ga hitno razriješi.

Nedugo poslije toga PDP kao koalicioni partner DNS počeo je da traži izlaz iz ove situacije i rezervni položaj za Đurića.

– Predstavnici PDP-a najprije su obavili konsultacije sa vrhom DNS-a čije je Predsjedništvo povodom novonastale situacije zasjedalo u četvrtak uveče. Dan kasnije na sjednici Predsjedništva Opštinskog odbora PDP-a donesena je odluka da Sakan obavi razgovor sa DNS-om i Đurićem i ponudi mu poziciju savjetnika načelnika opštine za medije za koju ne postoje ograničenja u pogledu stručne spreme i radnog iskustva. Postoji i rezervna opcija da Đurić bude zaposlen u opštinskoj upravi, ali je savjetnička pozicija na prvom mjestu – rekao je za MKV izvor iz vrha PDP-a.

Sakan danas nije odgovarao na telefonske pozive, a u redovima SDS-a su sa šokom i nevjericom dočekali odluku njihovog koalicionog partnera PDP-a.

– Nisam upoznat sa tom odlukom Predsjedništva PDP-a. Od Vas čujem za tu odluku i zaista sam šokiran. Poslije svega što se izdešavalo prethodnih dana ne mogu da vjerujem da je načelnik spreman da preuzme takvu vrstu odgovornosti i da takvu osobu imenuje za svog savjetnika. Ako to učini i imenuje za savjetnika najvećeg lažova, prevaranta i manipulatora u Kotor Varošu to će biti dno ove vlasti – rekao je Trivunović za MKV.

On je dodao da bi time i načelnik opštine pokazao da nema dobre namjere.

– Načelnik opštine bi tim potezom i prije inspekcijske kontrole potvrdio sve argumente koje smo naveli u zahtjevu upućenom Upravnoj inspekciji, pokazujući da je Đurić postavljen nezakonito i da ne ispunjava uslove za poziciju projekt menadžera, a istovremeno bi ponovo stao iza njega imenovanjem za svog savjetnika. Načelnik u tom slučaju treba da objasni građanima i javnosti da li on stoji iza svih Đurićevih bljuvotina, blaćenja i napada usmjerenih na političke neistomišljenike, uključujući i načelnikove koalicione partnere. Načelnik opštine treba da kaže da li on stoji iza svega toga i da li je Đurić zapravo samo izvršilac prljavih poslova – rekao je Trivunović.

On je kategorično poručio da SDS neće preći preko imenovanja Đurića za savjetnika načelnika opštine.

– Kakvu poruku šaljemo ako osobu koja je poznata po lažima, bljuvotinama, blaćenju i koja je stekla diplomu na način na koji ju je stekla imenujemo da predstavlja našu opštinu. Ako takve osobe imenujemo, onda sam saglasan sa ocjenama da se radi o političkom potkusurivanju kroz imenovanja – rekao je Trivunović i zaključio da opštini trebaju i projekt menadžer i savjetnici, ali da na tim mjestima moraju biti ljudi sa integritetom, iskustvom i znanjem kako bi dali doprinos razvoju Kotor Varoša, a ne oni koji će biti lično uhljebljeni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*