Pali lopovi koji su provaljivali u kuće i stanove na području Kotor Varoša

Policija je uhapsila i u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka sprovela dvije osobe zbog sumnje da su na području više gradova u RS počinili 25 krađa.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je da su u okviru akcije “Magistrala” uhapšeni M.G. (25) iz Laktaša i V.Š. (39) iz Sarajeva koji su krađe počinili na području Banjaluke, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Laktaša i Gradiške. Oni su zatečeni u krađi na području opštine Prnjavor.

Markanovićeva kaže da je policija, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, na tri lokacije na području Banjaluke i Laktaša pretresla kuće, pomoćne objekte i automobile u vlasništvu osumnjičenih i pronašla 75,8 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa proizvodnjom i prometom droge, te lovačku pušku i mobilne telefone.

– Uhapšeni su osumnjičeni da su, zajedno ili odvojeno, tokom 2016. i početkom ove godine počinili 25 krivičnih djela tako što su provaljivali u stambene objekte odakle su krali novac, zlatni nakit, oružje i druge vrijedne predmete koje su prodavali. Time su pričinili veliku materijalnu štetu oštećenima – rekla je Markanovićeva.

Ona je dodala da policija nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela protiv osumnjičenih za koja će dostaviti dopunu izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*