“Palata smijeha” u misiji pobjede dobra nad zlom

Glumci dramskog studija “M.A.S.K.E.” iz Kostajnice odigrali su sinoć u kotorvaroškoj kino sali predstavu “Palata smijeha”, čime je nastavljeno četvrto izdanje festivala omladinskih pozorišta “Varoš fest”.

Glumica Maja Nikolić rekla je da predstava rađena po tekstu i u režiji Ognjena Bogdanovića i da su je do sada izvodili šest puta.

– Glavni motiv je pobjeda dobra nad zlom, a neke od osobina koje promoviše predstava su da djeca budu dobra, vedra i da pomažu jedni drugima – rekla je Nikolićeva.

U predstavi, čije je stvaranje podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, igra devet glumaca. “Palata smijeha” je komedija sa elementima mađioničarskih vještina u kojoj igraju Ines Kahvić, Maja Nikolić, Milena Milašin, Ana Đenadija, Radislav Kosijer, Predrag Lukić, Vera Nikolić i Sara Vukojević.

“Varoš fest” će biti nastavljen sutra kada će glumci banjalučkog “Dis teatra” odigrati predstavu “Sa prevodom za odrasle”. Organizatori “Varoš festa” su Dom kulture “Miroslav Miro Pejović” i Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*