Pala odluka o direktoru Šumskog gazdinstva “Vrbanja”

Daliborka Kerezović-Damjanović i u naredne četiri godine biće na čelu Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš, potvrđeno je za MKV u “Šumama RS”.
Vršilac dužnosti direktora “Šuma RS” Risto Marić sutra bi trebao uručiti rješenja o imenovanju direktora osam šumskih gazdinastava i Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju iz Doboju. Zanimljivo je da će samo u Šumskom gazdinstvu “Banjaluka” i Centru za sjemensko-rasadničku proizvodnju biti imenovani novi direktori, dok će u foteljama ostati sedam dosadašnjih šefova šumskih gazdinstava među kojima je i Kerezović-Damjanović.
U trci za direktorsku poziciju u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja” bio je i Milan Vasiljević, dok je još u prvoj fazi konkursne procedure otpao treći kandidat jer nije ispunjavao uslove.
Kerezović-Damjanović je kadar DNS-a, a na proteklim izborima je kao nosilac liste te stranke za Skupštinu opštine Kotor Varoš osvojila odbornički mandat. Bez obzira na dobijanje novog direktorskog mandata, ona će moći da bude i odbornik, ali za sada nije poznato da li će obavljati obje dužnosti ili će prepustiti poziciju u Skupštini opštine. Ukoliko odustane od odborničkog mandata u Skupštinu opštine bi ušla Maja Vučkovac, koja je prva rezerva na odborničkoj listi DNS-a.
Vasiljević, koji je zaposlen u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja”, bio je takođe učesnik izborne trke, ali nije izborio odbornički mandat na listi SNSD-a.
Iako su SNSD i DNS u koaliciji na republičkom nivou, te dvije stranke su u lošim odnosima u Kotor Varošu, što se najbolje pokazalo na lokalnim izborima kada se nisu uspjeli dogovoriti o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine. Rezultat je bio da su SNSD, DNS i SP u načelničku trku ušli sa tri kandidata, što je omogućilo kandidatu Saveza za promjene Zdenku Sakanu da se prošeta do pobjede.

img_20161107_222856

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*