Padaju prepreke između Kotor Varoša i Kneževa

Put između Kotor Varoša i Kneževa uskoro će biti još prohodniji cijelom trasom jer je pri kraju sanacija klizišta zbog kojih je bio otežan saobraćaj, a posebno teretnih vozila.

Radovi su pri kraju, a operative preduzeća “Niskogradnja” iz Laktaša ih izvodi tako da je saobraćaj uvijek moguć jednom trako kako vozači ne bi morali čekati na prolaz ovom dionicom.

– Najteži dio puta je na lokaciji gdje je bilo veliko klizište i odron. Uspjeli da saniramo izvor problema i sada nam preostaje da taj dio naspemo i asfaltiramo – rekli su radnici “Niskogradnje”.

Za sanaciju tri klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš – Kneževo obezbijeđeno je 1,75 miliona KM. Klizišta se nalaze na kratkom potezu od Živinica do Mitrovića na području opštine Kneževo.

Postupak javne nabavke sprovedelo je preduzeće “Putevi RS”, a kao rok za završetak radova je postavljen 10. jun 2020. godine.

Put Kotor Varoš – Kneževo postao je veoma frekventan nakon što je kompletna dionica asfaltirana. Saobraćaj su otežavala upravo pomenuta klizišta, a to se posebno odnosi na teretna vozila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*