Zatvorena sva biračka mjesta, slijedi noć neizvjesnosti

Sva biračka mjesta za lokalne izbore zatvorena su na vrijeme u 19 časova, a glasanje se cijeli dan odvijalo bez većih problema, potvrđeno je za MKV u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Prema njihovim podacima do 16 časova glasalo je oko 8.600 ili 42,39 odsto građana. Pred strankama koje imaju kandidate za načelnika i odbornike u Skupštini opštine je duga i neizvjesna noć, jer bi trebalo da budu objavljeni preliminarni rezultati.

O tkme ćemo Vas izvještavati tokom cijene noći.

Tokom jučerašnjeg dana glasački materijal je podijeljen biračkim odborima i obavljene su završne pripreme za glasanje. Pravo glasa na lokalnim izborima na području opštine Kotor Varoš ima 20.617 birača, a glasanje je organizovano na 36 redovnih biračkih mjesta. Osim toga putem pošte pravo glasa ima 891 birač, jedno biračko mjesto je organizovano za glasanje u odsustvu, a angažovan je i jedan mobilni tim.

U Opštinskoj izbornoj komisiji su istakli da je omogućeno glasanje i za osobe koje nisu upisane u birački spisak, a ostvaruju biračko pravo. Oni će glasati na nepotvrđenim listićima, a svoje biračko pravo ostvarivaće uz jedan od identifikacionih dokumenata uz obavezu da dostave prijavu o prebivalištu.
Pored članova biračkih odbora, za regularnost na glasačkim mjestima brinuće se i 528 akreditovanih posmatrača.
Za 27 odborničkih mandata u Skupštini opštine Kotor Varoš bori se deset kandidatskih listi. U skladu sa zakonskim propisima na ovim lokalnim izborima biće birana dva odbornika više u odnosu na aktuelni skupštinski saziv.
U trci za načelnika opštine je šest kandidata po čemu je Kotor Varoš prvi u RS. U trku za načelnički mandat ulaze Goran Kušljić iz SNSD-a, Zdenko Sakan iz Saveza za promjene, Predrag Tešić iz SP-a, Đuro Krčić iz DNS-a, Ahmet Ćirkić ispred koalicije SDS/SBB i nezavisni kandidat Čedo Tepić.
Glasanje bi, ukoliko sve bude teklo kao što je predviđeno, trebalo da bude završeno u 19 časova.
Nasljednik dosadašnjeg načelnika opštine Kotor Varoš Dalibora Vučanovića trebalo bi da bude poznat u kasnim večernjim časovima kada bi trebalo da budu objavljeni prvi preliminarni rezultati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*