Otkazani treninzi i sportske aktivnosti djece u Kotor Varošu

Sve sportske aktivnosti i treninzi djece starosti do 15 godina otkazani su do 30. marta zbog situacije u vezi sa virusom korona što znači da pauza čeka i mališane u Kotor Varošu. 

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS je saopšteno da će se sve sportske manifestacije i takmičenja od sutra do 30. marta održavati bez prisustva publike.

Iz ministarstva su pojasnili da je to odlučila Vlada RS na četvrtoj telefonskoj sjednici na kojoj je razmatrana informacija o pojavi virusa korona i preduzetim aktivnostima u RS.

Iz ministarstva su naveli i da se otkazuju sva takmičenja u sistemu školskog sporta RS, te da će novi termini biti naknadno određeni.

– Odluka je donesena iz preventivnih razloga kako bi se spriječilo eventualno širenje virusa korona – navedeno je u saopštenju.

Iz ministarstva apeluju na građane da postupaju u skladu s uputstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo RS kada je riječ o pravilima dezinfekcije i pooštravanja provođenja sanitarno-higijenskih mjera s ciljem sprečavanja pojave i širenja ove bolesti. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*