Osveštan spomenik poginulim borcima u Obodniku

Spomenik podignut u sjećanje na 16 poginulih boraca Vojske RS osveštan je danas u kotorvaroškom naselju Obodnik.

Novac za izgradnju spomenika obezbijedili su Boračka organizacija RS i Opštinska uprava Kotor Varoš, a doprinos su dali i Komunalno preduzeće “Bobas” i građevinsko preduzeće “Dekol”.

Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić rekao je da je spomenik garancija trajnog sjećanja na vrijeme i ljude koji su najviše dali za odbranu slobode srpskog naroda i teritorije RS. 

– Izgradnja spomenika je znak zahvalnosti onima koji su dali svoje živote za RS, mir i slobodu. Ovaj spomenik će budućim pokoljenjima svjedočiti o ljudima koji su za našu slobodu dali živote – rekao je Savčić i dodao da srpski narod, nakon što je toliko dao za stvaranje RS, sada treba da je gradi i jača, a da političke razmirice rješava dijalogom u institucijama i uz poštovanje zakona.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović rekao je da je konačno ostvarena želja mještana da od zaborava bude sačuvano sjećanje na poginule sugrađane.

– Svjesni smo da se našim herojima nikada ne možemo odužiti, ali smo željeli da napravimo spomen-obilježje na kojem uvijek možemo zapaliti svijeće, položiti cvijeće i evocirati uspomene na našu braću, očeve, sinove – dodao je Savanović.

Parastos poginulim srpskim borcima služili su arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić, prota banjalučki Vujadin Novković i paroh maslovarski Željko Popović, a cvijeće na spomen-obilježje položile su delegacije Boračke organizacije RS, opštinske Boračke organizacije i opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*