Osumnjičeni za ubistvo u Šipragama iza rešetaka, prijeti mu najmanje deset godina robije

Okružni sud u Banjaluci odredio je pritvor Dragiši Cvijanoviću (59) iz Šipraga kod Kotor Varoša, koji je osumnjičen da je u četvrtak naveče ubio rođaka Radoslava Cvijanovića (41).

Pritvor je predložilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. Osim toga, pritvor je zatražen i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje je moguće izreći kaznu zatvora od deset godina ili težu.

Ubistvu Radoslava Cvijanovića prethodila je žestoka svađa i tuča između žrtve i Dragiše Cvijanovića. Sve je počelo u četvrtak oko 17.25 časova ispred lokalne trgovine “Žana” gdje je Dragiša vrijeđao Radoslava, a zatim ga je Radoslav pretukao, udarivši ga više puta u glavu i grudi.

Sukob između rođaka se brzo rasplamsao i zbog ranijih problema između dvije porodice. Mještani Šipraga kažu da je Dragišin otac sedamdesetih godina prošog vijeka sjekirom u glavu udario Radoslavovog djeda, a svog strica zbog sukoba u vezi sa međom.

Još brutalniji sukob njihovih potomaka dogodio se u četvrtak u 21.40 ispred lokalnog kafića “Ljetnikovac”, koji, inače, ne radi, ali ga ponekad koriste mještani. I kobne večeri su se tu okupili, a ne mogavši da se pomiri sa batinama Dragiša je u Radoslava ispalio dva metka.

Prema riječima mještana kobnog dana su Dragiša i Radoslav bili na zboru u Grabovici i na jednoj sahrani. Naveče su sjeli u baštu “Ljetnikovca”, a kada su ponovo zagužvali izbacio ih je korisnik objekta poslije čega Dragiša puca u Radoslava.

O razlogu sukoba među mještanima kruže razne priče. Jedni kažu da su se posvađali zbog šume, drugi zbog posječenog oraha, a svi se slažu da je alkohol kumovao zločinu. Dragiša je ubrzo poslije ubistva uhapšen, a njegova kuća u petak je satima pretresana i policija je pronašla pištolj iz kojeg je pucao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*