Osnovci će polagati pismeni test, ovo su termini

Učenici osnove škole u Kotor Varošu imaće pismenu provjeru znanja u maju i prvoj sedmici juna čime će biti i okončana školska godina koju umjesto u učionicama završavaju na daljinu.
 
Republički pedagoški zavod dostavio je danas svim direktorima osnovnih i srednjih škola u RS zvanični dokument o rasporedu realizacije pismenih provjera znanja za učenike koji prate nastavu na daljinu.

Iz Zavoda su objasnili da sve osnovne škole nastavu realizuju na osnovnu jedinstvenog rasporeda časova koji pravi Republički pedagoški zavod, a emituje se putem javnog televizijskog servisa.

Za osnovne škole su poznati datumi provjere znanja, dok će srednjoškolci tek dobiti termine provjere.

 

– Direktori srednjih škola su u obavezi da naprave rasporede pismenih provjera znanja učenika, jer srednje škole nastavu na daljinu organizuju na osnovu vlastitih planova na koje su dobili saglasnost – navodi se u dokumentu koji je potpisao direktor Republičkog pedagoških zavoda Predrag Damjanović.

Nastava za osnovce i srednjoškolce prekinuta je u martu zbog epidemije virusa korona i od tada je osnovci prate putem televizije, a, srednjoškolci putem internet platformi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*