Osam porodica u Kotor Varošu dobija ključeve obnovljenih kuća

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš i potpredsjednik RS Josip Jerković uručiće sutra u Kotor Varošu ključeve za osam porodica čije su kuće obnovljene u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda.

Iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS je saopšteno da je u obnavljanje osam stambenih jedinica u Kotor Varošu uloženo 233.000 KM.

Uručenje ključeva korisnicima biće upriličeno u prostorijama opštine Kotor Varoš gdje će se Čordaš i Jerković sastati i sa načelnikom Zdenkom Sakanom. Čordaš i jerković posjetiće i Sokoline gdje će Josipu Zebi biti svečano uručeni ključevi njegove obnovljene kuće.

Upravo u Zebinom dvorištu krajem maja ove godine ozvaničen je početak obnove osam stambenih jedinica za povratnike hrvatske nacionalnosti uvođenjem izvođača radova na gradilište.

Projekat rekonstrukcije stambenog fonda finansiran je iz kredita Saudijskog razvojnog fonda u iznosu od 22 miliona KM, a namijenjen je za potrebe rekonstrukcije 917 stambenih jedinica u cijeloj BiH za izbjeglice i raseljena lica u mjestu njihovog prijeratnog boravka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS će u okviru ovog projekta pružiti pomoć u obnovi individualnih stambenih jedinica za 374 porodice- 111 u RS i 263 u FBiH. Planirana vrijednost izgradnje pomenute 374 stambene jedinice iznosi 11,3 miliona KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*