Optužnica za ubistvo u Šipragama – smrtonosni pucanj u leđa dok je ranjeni klječao na koljenima

Okružno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je optužnicu protiv Dragiše Cvijanovića (59) iz Kotor Varoša koja ga tereti da je u kotorvaroškom selu Šiprage pucajući iz pištolja ubio svog rođaka Radoslava Cvijanovića (41).

Dragiša Cvijanović je optužen da je 1. juna ubio Radoslava Cvijanovića kojem je prvo pucao u ruku, a zatim mu, ranjenom, ispalio i smrtonosni hitac u leđa. Dragišu terete da se oko 17 časova ispred lokalne trgovine posvađao sa Radoslavom, te ga izvrijeđao, zbog čega ga je Radoslav udario šakom.

– Optuženi je potom otišao kući prijeteći Radoslavu riječima ‘platićeš ti meni’, da bi potom oko 20 časova, sa pištoljem zadjenutim za pojas, došao u baštu ugostiteljskog objekta, gdje se napio (1,04 promila). Kada je u baštu oko 21 čas došao i Radoslav, posvađali su se, a potom su izašli na put, s tim što je između njih stao T. D. kako bi spriječio sukob. Nakon toga se optuženi izmaknuo iza leđa T. D. i izvadio pištolj, repetirao ga i u pravcu Radoslava ispalio jedan metak – navedeno je u optužnici.

Hitac ga je pogodio u spoljašnji dio desne nadlaktice, izašao na unutrašnjoj strani nadlaktice, ušao u najniži dio desne strane grudnog koša, pružajući se kroz gornji dio trbušne duplje. Potom izašao na lijevoj strani grudnog koša i ušao u lijevu podlakticu, gdje se zadržao.

– Ranjeni Radoslav pao je na koljena, a Dragiša mu je prišao i ispalio mu još jedan metak u leđa – navedeno je u optužnici.

Iste večeri Radoslav je preminuo, a Dragiša je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru gdje čeka suđenje. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*