Opština raspisala poziv za dostavljanje kapitalnih projekata

Koordinacioni tim za izradu programa kapitalnih investicija raspisao je javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata koji će ući u program kapitalnih investicija za period od 2018. do 2022. godine.

Skupština opštine Kotor Varoš je ove godine program kapitalnih investicija za period od 2017. do 2021. godine. Taj program svake naredne godine biva ažuriran, oslanjajući se na višegodišnju finansijsku analizu i nove podnesene prijedloge.
Prijedloge kapitalnih investicija mogu da dostave građani, udruženja građana, predstavnici mjesnih zajednica, preduzetnici, predstavnici administrativne službe opštine i ostali subjekti, a svako od njih može da predloži više od jednog projekta.

Koordinacioni tim za izradu programa kapitalnih investicija, kojeg je imenovao načelnik opštine Zdenko Sakan, odredio je kriterijume na osnovu kojih će biti rangirani pristigli prijedlozi. Najviše bodova nosi uticaj projekta na ekonomski razvoj opštine, broj korisnika projekta i postojanje dodatnih izvora finansiranja, odnosno sufinansiranja. Pored toga, biće bodovan i uticaj na zapošljavanje, nove budžetske prihode i smanjenje troškova, stepen dosadašnje realizacije projekta, specifična vrijednost projekta i njegov povoljan uticaj na životnu sredinu.

Obrazac za podnošenje prijedloga kapitalnih projekata moguće je dobiti na info pultu u zgradi opštine, prostorijama mjesnih zajednica i internet stranici opštine. Obrazac treba popuniti i dostaviti najkasnije do 10. novembra na protokol u šalter sali u zgradi opštine ili putem pošte. Dodatne informacije moguće je dobiti od koordinatora Koordinacionog tima za za izradu programa kapitalnih investicija Nedeljka Glamočaka putem telefona 784-230, 784-616 i 784-617.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*