Oprez roditelji, na “Fejsbuku” se pojavila “igra” koja ubija djecu

Opasna “igra” koja podstiče djecu na samoubistvo i o kojoj se piše već mjesecima u inostranim medijima putem “Fejsbuka” stigla je u Hrvatsku, pitanje dana je kada će doći i na naš prostor zbog čega roditelji moraju da budu na oprezu.

“Igra” je porijeklom iz Rusije i zove se “plavi kit”, ali za sada nije poznato da li je stigla i u druge zemlje iz okruženja.

– Ne daj bože da ti se instalira ova igra, jer onda si gotov/a. Znači, ako uđeš u neku sliku plavog kita ili koristiš i klikneš na hešteg plavi kit ili tako nešto, onda ti dođu pitanja poput: “Osjećate li se loše? Želite li da se ubijete?” i onda vam se automatski instalira ta igra, a kad vam se instalira, ne može se izbrisati. Ako kažeš da ne želiš igrati i pokušaš da je izbrišeš, ona će hakovati tvoje lične podatke i sve će saznati o tebi, kako ti se zovu roditelji itd. Prijetiće ti da će ti ubiti roditelje (što stvarno i hoće) i onda je jedan od izazova da se probudiš u 4.20, drugi je da gledaš horore cijeli dan i tako ide sve gore i gore – piše, između ostalog, u poruci koju su dobila djeca iz jedne zagrebačke škole.

Sedmogodišnja djevojčica iz jedne zagrebačke osnovne škole preplašila se kad su joj na mobilni telefon počele da stižu poruke u kojima su, između ostalog, i upozorenja da se zbog navedene “igre” ubilo 130 djece u Rusiji.

Iako nigdje nije zvanično dokazano da se toliko djece ubilo upravo radi navedene “igre”, to je podatak kojim djecu pokušavaju da uplaše. Navedeno je, naime, da djeca koja igraju tu opasnu i bolesnu “igru” kao jedan od izazova dobijaju da na rukama moraju da urežu oblik kita, a posljednji izazov jeste da se ubiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*