Opasnost za vozače i pješake zbog uništavanja saobraćajnih znakova

Uništavanje saobraćajne signalizacije uzima maha u Kotor Varošu, a osim štete koja nastaje kao posljedica saobraćajnih nezgoda, sve češće je prouzrokuju i nesavjesni pojedinci.

– Saobraćajna signalizacija konstantno biva uništavana ispisivanjem grafita, lijepljenjem naljepnica, rušenjem, lomljenjem, a nisu rijetki slučajevi ni totalnog uništavanja. Nekoliko saobraćajnih znakova je ukradeno o čemu je obaviještena policija. Nesavjesni građani najčešće uništavaju ili oštećuju saobraćajnu signalizaciju u vrijeme praznika i ljeti za vrijeme zabavnih manifestacija – rekli su u Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Dodaju da ni poslije upućenih apela i upozorenja ova pojava nije smanjena.

– Posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične jer vozači nemaju informaciju koja im je neophodna za bezbjedno kretanje, a samim tim u opasnost dovode i pješake – istakli su u Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Iz opštinske uprave su apelovali na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju i da oštećenja prijave na broj telefona 051/783-649.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*