Okončan izlet projekt menadžera Đurića, ali mu je pronađeno novo utočište

Goran Đurić okončao je kratki izlet na poziciju projekt menadžera opštine Kotor Varoš za koju nije ispunjavao gotovo nijedan uslov predviđen zakonom i aktima lokalne uprave, a potvrda za to je došla i kroz njegovo raspoređivanje na funkciju savjetnika načelnika opštine Zdenka Sakana.

Đurić, siva eminencija kotorvaroškog DNS-a koji je zbog imenovanja na funkciju projekt menadžera dospio u žižu interesovanja ne samo kotorvaroške javnosti i pod lupu inspekcije, utočište je ponovo pronašao u kabinetu načelnika opštine i imenovan je za Sakanovog savjetnika za medije.

Zbog toga je nedavno izmjenjen pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta opštinske uprave opštine Kotor Varoš, kojim je u okviru kabineta načelnika definisano i radno mjesto savjetnik za medije. U opisu poslova navedeno je da savjetnik za medije planira, izrađuje i primjenjuje strategiju komuniciranja načelnika opštine sa medijima, savjetuje načelnika o primjeni te strategije, primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama i iz oblasti odnosa s javnošću, te mu daje preporuke prilikom nastupa u medijima.

Đuriđevo imenovanje za projekt menadžera izazvalo je buru nezadovoljstva u Kotor Varošu i varnice između dva najveća partnera u vladajućoj koaliciji – SDS-a i PDP-a na čiji je prijedlog imenovan. SDS je otvoreno poručio da ne podržavaju to rješenje, navodeći da Đurić ne ispunjava uslove i da je imenovan mimo zakona i propisanih procedura, te da je nedopustivo da veoma odgovornu funkciju u opštinskoj upravi dobije čovjek koji živi i ostvaruje i glasačko pravo u Laktašima. U SDS-u su navodili da Đurić nema traženo radno iskustvo, nije odradio pripravnički staž, nije položio državni ispit i da ne može biti opštinski službenik jer je član Glavnog odbora DNS-a. Povrh svega imenovan je nezakonito jer nije bio raspisan konkurs, a prije toga je dobio i otkaz u Centru za kulturu, sport i informisanje, čiji je osnivač opština, zato što nije dolazio na posao.

Zamjenik načelnika opštine i drugi čovjek kotorvaroškog SDS-a Mladen Trivunović i klub odbornika te stranke podnijeli su prijavu Upravnoj inspekciji i zatražili da bude provjerena zakonitost Đurićevog imenovanja, ali su inspektori u kontrolu došli tek kada je on prebačen na novo radno mjesto.

Protiv Đurićevog imenovanja bio je i opozicioni SNSD iz kojeg su tada poručili da je to bilo vraćanje duga za razbijanje koalicije sa republičkog nivoa u Kotor Varošu uoči lokalnih izbora u čemu je vodeću ulogu imao Đurić.

Ujedinjena Srpska tražila je od Sakana da hitno razriješi Đurića navodeći da niko nema pravo, pa ni načelnik opštine da novcem građana plaća osobu koja na svakom koraku nanosi štetu našoj opštini i narušava ugled građana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*