Održana svečana akademija, Ivaniću i Vasiljeviću uručene Zlatne plakete

Svečanom akademijom večeras je obilježen Dan opštine Kotor Varoš i 72 godine od pobjede nad fašizmom i oslobađanja grada.

Na svečanosti su predstavljeni projekti i aktivnosti koji su vlastitim sredstvima i uz pomoć donatora realizovani od prošlogodišnjeg Dana opštine do danas sa fokusom na privredni razvoj i povećanje zaposlenosti.

– Sa ponosom mogu reći da je Kotor Varoš otvoren grad za sve koji u njemu žele da žive, stvaraju i investiraju. Nastavili smo sa planiranim razvojnim aktivnostima i projektima uprkos ekonomskoj krizi koja je zahvatila cijeli svijet – rekao je načelnik opštine Zdenko Sakan.

On je istakao da su okončane investicije i započeti novi projekti u infrastrukturi i zdravstvu, a da je pružena podrška studentima i učenicima, mladima, djeci sa govorno-jezičkim smetnjama i njihovim roditeljima, povratnicima i raseljenim licima, boraškoj populaciji, kulturno umjetničkim društvima, nevladinim organizacijama i sportskim klubovima i sportistima

– Kao što smo činili i ranije posebnu pažnju usmjerićemo na održavanje društvenih odnosa koji će obezbijediti da Kotor Varoš ostane sinonim za mir, toleranciju, kompromis, napredak i razvoj. Zahvaljujem svima koji svakodnevno daju doprinos da Kotor Varoš postane bolji. Posebno želim pozdraviti ovogodišnje dobitnike opštinskih nagrada i priznanja. Svi oni su, svako u svom vremenu i djelatnosti, doprinijeli razvoju naše opštine i stvaranju njenog dobrog imena i ugleda u širim okvirima. Neka nam i ovaj dan bude prilika, za razumijevanje i rad na zajedničkom dobru. U to ime svima Vama i svim građanima opštine Kotor Varoš čestitam današnji praznik – rekao je Sakan.

Najsvečaniji dio akademije bila je dodjela priznanja uspješnim pojedincima, udruženjima, organizacijama i zaslužnim građanima. Najviše opštinsko priznanje Zlatna plaketa dodijeljeno je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i višem asistentu na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci Slavku Vasiljeviću iz Kotor Varoša.

– Drago mi je da dobijam ovu plaketu u gradu za koji sam zaista emotivno vezan i nadam se da ćemo zajedno uraditi još projekata. Novčani dio nagrade dajem našem i vašem Nevenu Teinoviću – rekao je Ivanić koji je najzaslužniji što je Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš dobio donaciju od milion KM za izgradnju novog bloka.

Dobitnici opštinskih zahvalnica su sekretar Crvenog krsta Borislav Brborović, direktorica Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragica Tepić, učenik Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” kojeg je predsjednik RS odlikovao Medaljom zasluga za narod Slaven Knežević, seniorski šampion BiH u džudou Borislav Bogdanić i ugledni kulturni radnik i vođa Anasmbla “Žubor” Obrenko Tepić. Posebna zahvalnica uručena je Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS. Brborović je još jednom pokazao humanost i odrekao se novčane nagrade za liječenje trogodišnje Sofike Mićević.

Svečanoj akademiji prisustvovali su, između ostalih, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, predsjednici SDS-a i PDP-a Vukota Govedarica i Branislav Borenović delegacije bratskih opština Paraćin, Kranj i Herceg Novi, predstavnici opštine Žabalj i načelnici Čelinca i Mrkonjić Grada i predstavnici vjerskih zajednica, javnih preduzeća i institucija, privrednog, društvenog, kulturnog i sportskog života.

Na adresu opštine Kotor Varoš stigao je veliki broj čestitki, a uputili su ih predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijerka Željka Cvijanović i ministri Milenko Savanović, Lejla Rešić i Srebrenka Golić. U svečanom programu nastupio je Ansambl “Žubor”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*