Odobreni projekti, najviše novca voćarima, rukometašima i fudbalerima

Šest sportskih klubova i četiri organizacije civilnog društva trebalo bi da dobiju oko 35.000 KM na osnovu projekata sa kojima su aplicirali na javni poziv opštine Kotor Varoš.

Na javni poziv je stiglo 11 projekata, a komisija koja ih je ocjenjivala utvrdila je da jedan ne ispunjava kriterijume. Komisija je na osnovu bodovanja napravila rang listu odobrenih projekata sa iznosom novca koji treba da bude doznačen sportskim klubovima i organizacijama civilnog društva iz Kotor Varoša i uputila prijedlog načelniku opštine Daliboru Vučanoviću da odobri isplatu.

U konkurenciji sportskih klubova najviše novca predviđeno je za Rukometni klub Kotor Varoš koji je za nabavku opreme tražio 6.000 KM.

Fudbalski klub Mladost bi za projekat čiji je cilj podizanje svijesti o potrebama psiho-fizičkog razvoja mladih fudbalera trebao dobiti 5.990 KM.

Po 2.000 maraka trebalo bi da dobiju Košarkaški klub Mladost za reparaciju koševa i nabavku tabli, Karate klub Ipon za adaptaciju prostora za trening i Džudo klub Mladost za podršku nastupu mladih na međunarodnim takmičenjima. Odbojkaškom klubu Kotor Varoš trebalo bi da bude doznačeno 1.998 KM za nabavku profesionalnih stubova za odbojkaški teren.

Kod organizacija civilnog društva najviše novca predviđeno je za Udruženje proizvođača voća kojem je za edukaciju proizvođača potrebno 7.000 KM. Planinarskom društvu “Mehanizam” odobren je projekat “Planinarska staza vodopadi Duboke” vrijedan 4.010 KM.

Formiranje tima Gorske službe spasavanja trebalo bi da bude podržano sa 2.745 maraka, a Multimedijalni centar mladih dobio je saglasnost za projekat osposobljavanja njihovih članova za rad na vodi za koji im je potrebno 2.122 KM.

Jedini projekat koji je diskvalifikovan je “Čišćenje korita rijeke Bosanke” za koji je Udruženje građana “Dost” tražilo 2.650 KM. Komisija je utvrdila da je dostavljena projektna dokumentacija nepotpuna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*