Odlikovan Dom zdravlja u Kotor Varošu

Predsjednica RS Željka Cvijanović odlikovala je danas Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” iz Kotor Varoša povodom 9. januara – Dana Republike.

Kotorvaroški Dom zdravlja odlikovan je Medaljom zasluga za narod zajedno sa ostalim domovima zdravlja u RS.

Odlikovanja povodom Dana Republike ove godine uručena su zdravstvenim institucija a i ustanovama za doprinos u borbi protiv virusa korona.

Orednom zastave RS sa zlatnim vijencem odlikovan je Univerzitetski klinički centar RS. Cvijanovićeva je Ordenom zastave sa srebrnim vijencem odlikovala sve bolnice u RS.

Ordenom Njegoša prvog reda Cvijanovićeva je odlikovala Institut za javno zdravstvo, Fond zdravstvenog osiguranja RS i
Republičku upravu civilne zaštite.

Oredom krst milosrđa, za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju i pružanju medicinske pomoći, spašavanju ljudskih života i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, predsjednica RS posthumno je odlikovala primarijus doktora Dragana Vojvodića, doktora medicine Marka Pekiju, laboratorijskog tehničara Vladimirku Mirnić i generalnog sekretara Crvenog krsta RS Đoku Mihajlovića.

Vojvodić je obavljao dužnost u Klinici za unutrašnje bolesti UKC-a, Pekija u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane, dok je Mirnićeva bila zaposlena u Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku UKC-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*