Odbornici utvrđuju visinu poreza, načelnik polaže račune

Skupština opštine Kotor Varoš razmatraće na sjednici zakazanoj za 27. decembar 2018. godine odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području kotorvaroške opštine u 2019. godini.

Pred odbornicima će se naći i odluka o vrijednosti nepokretnosti na području opštine Kotor Varoš na osnovu koje će biti obračunavan porez u idućoj godini. Poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti za ovu godinu iznosila je 0,06 odsto i bila je višestruko ispod zakonskog maksimuma.

Na dnevnom redu koji je utvrđen na današnjoj sjednici skupštinskog kolegijuma nalaze se i izvještaji o radu načelnika opštine Zdenka Sakana i opštinske uprave za 2017. godinu.

Skupština će razmatrati i izvještaje o radu Turističke organizacije i Agencije za lokalni ekonomski razvoj za 2017. godinu, te informacije o radu nevladinog sektora za 2017, vaspitno-obrazovnih ustanova na području opštine Kotor Varoš na kraju školske 2017/18 godine i snabdijevanju pitkom vodom iz gradskog vodovoda i kvalitetu vode u prošloj godini.

Odbornici će, između ostalog, raspravljati i o odluci o usvajanju metodologije za unapređenje rada mjesnih zajednica, izmjeni odluke o komunalnim taksama, te programu rada Skupštine opštine Kotor Varoš za 2019. godinu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*