Odbornici odlučili koliki će porez plaćati Kotorvarošani

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš donijeli su danas odluku da stopa na osnovu koje će biti obračunavan porez na nepokretnosti u 2019. godini iznosi 0,06 odsto.

Vrijednost nepokretnosti za potrebe utvrđivanja poreza u 2019. godini biće identična u odnosu na ovu godinu, što u konačnici znači da će građanima I privredi I ubuduće stizati identični računi za porez na nepokretnosti.

Skupština opštine je imenovala vršioce dužnosti načelnika četiri opštinska odjeljenja. Na čelo Odjeljenja za privredu imenovan je Srđan Ćorić iz SDS-a, Odjeljenja za opštu upravu njegov stranački kolega Slaven Momić, Odjeljenja za prostorno uređenje Boris Marković iz PDP-a, a Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove SDS-ov Slobodan Gelić.

Odbornici su usvojili i program rada i dopunu Poslovnika o radu Skupštine opštine Kotor Varoš, te regulacione planove „Bregovi 1“ i „Kamena kuća 2“, a jednoglasno je usvojena i metodologija za unapređenje rada mjesnih zajednica.

Izvještaji o radu načelnika opštine i opštinske uprave za 2017. godinu i o radu  Turističke organizacije opštine Kotor Varoš su dobili potrebnu većinu glasova, dok su odbornici prilikom glasanja o izvještaju o radu Agencije za lokalni ekonomski razvoj sa finansijskim pokazateljima za 2017. godinu bili uzdržani zbog čega nije usvojen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*