Odbornici donose budžet i razrezuju porez na nepokretnosti

Skupština opštine Kotor Varoš danas će po drugi put u novom sazivu održati posebno zasjedanje na kojem bi trebalo da bude usvojen budžet za 2017. i rebalans budžeta za ovu godinu.

Budžet je predložen u iznosu od 8,3 miliona maraka kao što je bilo planirano i Nacrtom budžeta usvojenim na prošloj posebnoj sjednici. U Prijeldogu budžeta je napravljena korekcija u skladu sa preporukom Ministarstva finansija RS i smanjen je planirani prihod od PDV-a, ali su obezbijeđeni drugi izvori pa je ukupni okvir ostao nepromijenjen.

Ukoliko budžet bude usvojen u planiranom iznosu on će biti povećan u odnosu na planirani za ovu godinu, koji je prije rebalansa iznosio 7,95 miliona KM. Prijedlogom rebalansa ovogodišnjeg budžeta, koji će takođe razmatrati odbornici, ukupni rashodi iz gradske kase povećani su za 210.000 na 8,16 miliona maraka.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o visini poreske stope za porez na nepokretnosti za 2017. godinu. Odbornici će razmatrati i ovogodišnji program rada Skupštine opštine, a trebali bi donijeti i odluku o raspisivanju konkursa za skupštinskog sekretara. Na toj poziciji je trenutno u statusu vršioca dužnosti Snežana Jurić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*