Odbornici dijele novac sportskim klubovima i političkim partijama

Skupština opštine Kotor Varoš razmatraće danas odluke o raspodjeli novca iz opštinskog budžeta sportskim klubovima, političkim partijama i savjetima mjesnih zajednica za 2018. godinu.

Podjela novca sportskim klubovima svake godine izaziva veliku pažnju, a ove je za te namjene obezbijeđeno 90.000 maraka, odnosno 10.000 više u odnosu na prošlu. Od deset klubova na koliko će biti podijeljen kolač za sedam je planirano povećanje iznosa, dok bi preostala tri trebala dobiti istu sumu kao i prošle godine.

I dok je kriterijum za podjelu novca klubovima nedefinisan, kod političkih partija je sve jasno izavisi od odnosa snaga u skupštinskim klupama. Najveći iznos dobiće SDS kao najjača parlamentarna stranka, dok na najmanje novca može računati Ujedinjena Srpska koja je ostala sa jednim odbornikom.

Odbornici će, između ostalog, razmatrati godišnje programe čišćenja i održavanja javnih asfaltnih i zelenih površina sa odvozom smeća i obnavljanjem zelenih javnih površina na gradskom području i čišćenja i održavanja javnih površina na području mjesnih zajednica.

Na dnevnom redu je i program rada Centra za kulturu, sport i informisanje, imenovanje vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, te nekoliko odluka o izmjeni regulacionih planova i korišćenja novca od naknada.

Početak sjednice kotorvaroškog parlamenta zakazan je za 11 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*