Odbornici danas biraju dobitnike opštinskih priznanja, pogledajte sve prijedloge

Skupština opštine Kotor Varoš odlučiće danas kome će pripasti Zlatna povelja – najviše priznanje opštine Kotor Varoš.

Odbornici će donijeti odluku i o dobitnicima zahvalnica koje će kao i Zlatna povelja biti dodijeljene na svečanoj akademiji povodom 24. aprila ‘ Dana opštine Kotor Varoš.

U prijedlogu o kojem će se izjasniti odbornici navedeno je da je dobitnik Zlatne povelje Fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana, koja je obezbijedila donaciju od milion KM za izgradnju novog bloka Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu.

Za zahvalnice su predloženi dobrovoljni davalac krvi Pero Knežević, travarka Ljubica Marković, Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, Zavičajno udruženje Kruševo Brdo i hotel “Hajdučke vode”.

Među prijeldozima za Zlatnu povelju koji su stigli u opštinsku upravu Kotor Varoš bili su i Dijana Kremenović iz organizacije “World vision”, Diana Šilić iz UNDP-a, Sredo Vučanović iz Kotor Varoša, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, legenda Fudbalskog kluba Mladost Ferhat Barjaktarević, Sportsko-ribolovno društvo “Golubić” Šiprage i političar Velimir Sakan.

U konkurenciji za zahvalnice su bili i Sportsko-ribolovno društvo “Golubić” Šiprage, Diana Šilić iz UNDP-a, Vidosava Tepić, Snježana Župljanin, Aleksa Vučanović, Željka Perišić-Ninković, Jovo Trnjak, Aleksandar Petrović i general pukovnik Miladin Milojčić.

Prošle godine dodijeljene su dvije Zlatne povelje, a pripale su članu Predsjedništva BiH iz RS Mladenu Ivaniću i višem asistentu na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci Slavku Vasiljeviću iz Kotor Varoša.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*