Odabrano prvih šest heroja Kotor Varoša

Kotor Varoš će dobiti prvih šest heroja, a njihova imena biće poznata 12. aprila kada će biti održana prva Konvencija mladih.

Manifestaciju, čiji je glavni cilj da bude data podrška uspješnim mladim ljudima, osmislilo je Udruženje mladih “Heroj” Kotor Varoš čiji članovi privode kraju organizaciju.

– Dobili smo veliki broj prijedloga za prve heroje našeg grada i pokazalo se da mnogi naši mladi sugrađani niu uspjehe u raznim oblastima. Žiri je razmotrio sve prijedloge i obavio selekciju. Kotor Varoš će dobiti šest heroja koji su postigli odlične retultate u oblastima kulture i duhovne prosvjetljenosti, humanosti, umjetnosti, sporta, a dva priznanja otići će za oblast obrazovanja i nauke. Njihova imena biće objelodanjena na Konvenciji mladih – rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić.

Konvencija mladih biće održana u sklopu obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš u kino-sali sa početkom u 19 časova.

– Za organizovanje Konvencije mladih odlučili smo se da bismo okupili uspješne mlade Kotorvarošane koji su se svojim radom i zalaganjem istakli u raznim oblastima, te bili ambasadori naše opštine. Mladi su snaga i nepresušan potencijal i želimo da na ovaj način skrenemo pažnju naše zajednice na uspješne mlade ljude i njihove rezultate – rekao je Bojić.

U Udruženju “Heroj” uvjereni su da će njihova ideja zaživjeti među Kotorovarošanima i da će Konvencija mladih postati tradicionalna manifestacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*