Ocu stigao automobil, uskoro počinje gradnja kuće za Nikolinu

Humanisti iz Čelinca koji su prije nekoliko dana posjetili desetgodišnju Nikolinu Jerosimović iz Maslovara i njene roditelje i uručili im pomoć nastavili su sa plemenitom misijom i kupili automobil pomoću kojeg bi glava porodice Duško mogao zaraditi novac i olakšati svakodnevnu borbu za egzistenciju.

– Za kratko vrijeme smo prikupili novac da kupimo automobil da Duško može da zaradi s njim nešto novca. Kad se naše ruke slože sve se može, iako nam se nije javio niko od privrednika i predstavnika opštine Čelinac. Hvala svim ljudima koji su učestvovali ili još učestvuju u ovoj akciji. Idemo dalje – istakao je Veljko Janković koji humanitarnu akciju u Čelincu.

Nikolina sa roditeljima živi u uslovima nedostojnim čovjeku u trošnoj baraci, a humanisti su pokrenuli akciju kako bi im bio sagrađen novi dom nakon što je stari progutala vatra poslije udara groma. Dodatni problem je što su njeni majka i otac nezaposleni i narušenog zdravlja.

Druga grupa humanista počela je trasiranje i nasipanje puta do mjesta gdje će biti građena kuća za porodicu Jerosimović kako bi mogao biti dopremljen građevinski materijal.

– Utovar mašinama, prevoz i gorivo za transport nasipa traktorima donirao je Goran Đurić, koji se priključio ovoj akciji, a traktoristi iz Garića su bez naknade prevozili materijal za nasipanje puta. Prvi naredni radovi biće na iskopu kanala za vodovod i priključak na sistem vodosnadbijevanja. Građevinski radovi počeće ovih dana kada budu dopremljene prve količine građevinskog materijala, a biće organizovane radne akcije sve do završetka kuće – rekao je Milomir Dafunić iz Radija Snaga Krajine koji predvodi ovaj dio akcije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*