Obodnik sprema veliki crkveno narodni sabor

Crkveno narodni sabor kod hrama Svetog velikomučenika Prokopija u kotorvaroškom selu Obodnik biće održan od 19. do 21. jula.

Početak je planiran 19. jula kada startuje memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen Dejanu Juriću. Turnir će biti igran tri večeri na igralištu kod Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Dan kasnije u 19 časova u crkvi će biti obavljena večernja služba, a potom će uslijediti narodno veselje uz muziku uživo.

Centralni dio manifestacije zakazan za 21. jul kada će u 9.00 časova biti službena liturgija poslije koje će biti nastavljeno narodno veselje. Istog dana biće osveštao spomenik poginulim borcima Vojske RS sa prostora mjesne zajednice Obodnik.

U 17.00 časova planiran je početak memorijalnom turnira u šahu u sećanje na Jelenka Kragića, a zavjesa, će biti spuštena finalnom večeri fudbalskog turnira.

– Crkveno narodni sabor i oba turnira organizujemo po prvi put uz nadu da će prerasti u tradiciju jer mještani ovog kraja zaslužuju ovakve sadržaje. Obodnik se bori da opstane, a ovakve manifestacije tome doprinose – rekli su u Organizacionom odboru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*