Objavljen poziv za dodjelu novca za navodnjavanje

Agencija za agrarna plaćanja RS objavila je danas javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje novca za nabavku opreme za navodnjavanje za koju je obezbijeđeno pet miliona KM.

Za nbovac mogu konkurisati i poljoprivrednici iz Kotor Varoša, a pomoć je odobrila Vlada RS.

Pozivom je obuhvaćena nabavka pumpi, cijevi, crijeva, tifona i druge opreme za navodnjavanje, radovi koji se tiču izgradnje stalne infrastrukture za navodnjavanje kao što je bušenje i izgradnja bunara, bazena, kanala i objekata pumpnih stanica, te troškovi elektrifikacije sistema za navodnjavanje koji uključuju kupovinu transformatora, elektrokablova, sklopki, elektrosata i ormara i solarnih panela.

Korisnik može da dobije 40 odsto ukupne vrijednosti investicije, koja ne može biti veća od 10.000 KM po hektaru registrovane obradive površine za koju je prijavljen način korišćenja. Maksimalan iznos novca koji može da dobije jedan korisnik je 200.000, a minimalni 400 KM.

Javni poziv je otvoren narednih 60 dana, a zainteresovani mogu da ga pogledaju u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*