Obezbijeđen novac za obnovu kuća 20 porodica

Kuće 20 hrvatskih povratničkih porodica u Kotor Varošu biće obnovljene u sklopu regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja, koji finansira Razvojna banka Savjeta Evrope.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH objavilo je spisak pvratnika iz Hrvatske u BiH na kojem se nalaze 223 porodice među kojima je i 20 iz Kotor Varoša.

Osim njih kreirana je i druga grupa porodica koje se nalaze u rezervi i čekaju sljedeću tranšu novca za obnovu njihovih kuća. U toj grupi sa područja opštine Kotor Varoš nalaze se četiri porodice.

Uslov za dobijanje pomoći u obnovi domova je da porodice nemaju trajno stambeno rješenje u zemlji iz koje su izbjegle, niti u zemlji u kojoj trenutno borave.

Na listi porodica sa područja opštine Kotor Varoš čije će kuće biti obnovljene su Dominko Antunović, Luka Davidović, Ana Šubara, Anto Jurić, Ivo Sirovina, Janja Lučić, Mijo Kesić, Filip Bjelobrk, Ivo Puškarić, Mande Stipić, Ivo Jukić, Ilija Miškić, Goran Oršulić, Anto Kajić, Ilija Bjelobrk, Anđa Pavić, Anto Vuković, Stjepna Škrobić, Marko Zeba i Anka Antunović.

Na novac za obnovu kao rezerve čekaju Justa Piličić, Ivka Mandić i Ivka Anušić i jedna bošnjačka porodica Fazile Ćatić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*