Obezbijeđen novac za projekte mladih Kotorvarošana

Omladinska banka će do kraja godine finansirati tri projekta neformalnih grupa mladih sa područja opštine Kotor Varoš.

Riječ je o projektima koji će direktno ili indirektno uticati na poboljšavanje položaja mladih, a biće realizovani u gradskom području i u mjesnim zajednicama.

Direktor programa Fondacije “Mozaik” Željko Pauković istakao je da je vrijednost tri projekta 6.600 KM, koje su zajednički obezbijedili opština Kotor Varoš (2.580 KM) i Fondacija “Mozaik” (1.720 KM), a učešće neformalnih grupa mladih je 2.300 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da će u ovoj godini biti realizovano pet projekata u saradnji sa Omladinskom bankom.

– Realizacijom pomenutih projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i da volonterskim angažovanjem pokažu da su resurs koji zaslužuje podršku – zaključio je Sakan.

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš planirana je realizacija projekta podrške djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim majkama, koji obuhvata radionice edukativnog i kreativnog sadržaja u koje će biti uključene i majke.

– Tokom radionica podsticaćemo psiho-socijalni razvoj djece i njihova motorika, a nakon toga biće upriličena izložba njihovih radova – rekla je direktor Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragica Tepić i dodala da je od 45 djece sa poteškoćama u razvoju njih 20 uspješno završilo tretmane kod logopeda u protekloj godini.

“Žene ženama” naziv je projekta u okviru kojeg će biti opremljena prostorija Društvenog centra u Obodniku za održavanje okruglih stolova, a u okviru projekta “Kutak za užitak” biće izgrađena nadstrešnica u blizini Planinarskog doma u Grabovici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*