Obavezna deratizacija u cilju sprečavanja pojave i širenja zaraznih bolesti

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan donio je naredbu o obaveznoj jesenjoj deratizaciji na području opštine koja će biti sprovedena u periodu od 1. do 8. novembra u cilju sprečavanja pojave i širenja zaraznih bolesti.

Troškovi deratizacije biće plaćeni iz budžeta opštine Kotor Varoš za matične urede Kruševo Brdo, Šiprage, Grabovica, Obodnik, Maslovare, Liplje, Vrbanjci, Zabrđe i Vagani, objekte administrativne službe, stadion sportskih igara Kotor Varoš i korito rijeke Vrbanje na izlazima gradske kanalizacije.

Sistematska deratizacija u privatnim i državnim preduzećima, kanalizacionim mrežama, individualnim domaćinstvima i stambenim fondovima, privatnim uslužnim, trgovinskim i ugostiteljskim radnjama i na deponijama smeća biće izvođeni po usvojenom cjenovniku korisnika usluga ili u skladu sa ugovorima koje su ranije potpisali sa izvođačima radova.

Iz Opštine Kotor Varoš su apelovali na građane da omoguće stručnim ekipama izvođenje deratizacije, onemoguće pristup djeci i domaćim životinjama zatrovanoj masi, te da se pridržavaju uputstava koja će im na terenu dati stručne ekipe.

Neposredni nadzor nad izvođenjem deratizacije vršiće Sanitarna inspekcija opštine Kotor Varoš, a ovaj posao obaviće preduzeće „Dezinskecija“ iz Bijeljine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*