Novi “ležeći policajci” konačno stižu u tri naselja

Novi usporivači brzine, popularni “ležeći policajci”, biće konačno postavljeni u ulici koja vodi prema Ripištu i Novom naselju, na Planama i u Zabrđu.

“Ležeći policajci” uklonjeni su sa tri lokacije u Ulici Stefana Nemanje koja vodi prema Ripištu i Novom naselju. Osim postavljanja novih na tim lokacijama, usporivači brzine biće postavljeni i na putu prema Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zabrđu i na Planama.

Za taj posao zadužena je firma “Petrović” koja je obavila pripremne radove i preostaje da montira nove “ležeće policajce”.

– Dosadašnji usporivači brzine su uklonjeni jer su polomljeni. Sada čekamo na izvođača radova da postavi nove. Već su obavljene pripreme i to bi trebalo da bude završeno u toku ove sedmice – rekao je za MKV vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Gelić.

“Ležeći policajci” posebno su značajni na putu prema Ripištu i Novom naselju gdje je saobraćaj najfrekventniji i zbog velikoj broja pješaka, a posebno djece, koja se svakodnevno kreću tom dionicom. Mještani Ripišta i Novog naselja nezadovoljni su što usporivači brzine nisu postavljeni prije početka školske godine, jer je ugrožena bezbjednost djece na putu do škole.

– Ulicom Stefana Nemanje u svako doba dana prolazi stotine djece i ljudi koji idu u školu i na posao, a “ležeći policajci” su uklonjeni. Ulica je bez njih postala staza za trke. Suludo je da do početka školske godine nisu postavljeni “ležeći policajci”. Moje dijete se svakodnevno na putu do škole kreće tom ulicom i strahujem da li će neki bahati vozač izazvati tragediju – kaže za MKV mještanin Nenad Milisavić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*