Nova zgrada opštinske uprave stigla do krova

Betoniranjem krovne ploče na novoj zgradi opštinske uprave u Kotor Varošu završena je većina grubih radova na konstrukciji objekta.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama i odličnoj dinamici koju izvođači radova drže od prvog dana kada su ušli na gradilište danas su obrisi budućeg administrativnog sjedišta i najmodernijeg objekta u Kotor Varošu vidljivi svakom prolazniku.

Nepunih pola godina od polaganja kamene temeljca građevinci predvođeni kotorvaroškim preduzećem „Građus“  kao glavnim izvođačem radova ispunili su zacrtani plan i stigli do krova.

Paralelno sa armiračko-betonskim već duže vrijeme traju i drugi radovi na objektu. Već je okončano više od 60 odsto zidarskih radova, a paralelno se odvijaju i elektro i vodoinstalaterski radovi, dok je u suterenu počelo malterisanje.

U „Građusu“ ističu da je planom aktivnosti na gradilištu predviđeno da tokom aprila  budu nastavljeni i armiračko-betonski radovi oko objekta i iznad ulaznog trijema i završetak zidarskih radova. Plan je i da tokom mjeseca u objekat budu uvedeni i izvođači zaduženi za grijanje i ventilaciju, kao i da startuje djelimična ugradnja vanjske stolarije.

Kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a u suterenu nje i novog objekta biće novi gradski trg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*