Nova zgrada opštine poskupjela za 900.000 KM

Opština Kotor Varoš povećala je izdavajanje za izgradnju nove zgrade opštinske uprave sa prvobitnih 2,6 miliona na 3,5 miliona KM, pa će ona na kraju koštati 30 odsto više nego što je ranije planirano.

Dodatnih 900.000 KM za izgradnju nove zgrade u kojoj će se nalaziti opštinska uprava predviđeno je izmjenjenim planom kapitalnih investicija za period od 2019. do 2023. godine.

Odluka o izmjeni plana kapitalnih investicija donesena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Kotor Varoš. Izmjenjenim dokumentom predviđeno je da dodatnih 900.000 KM bude obezbijeđeno u narednoj godini iz budžeta opštine.

Planom kapitalnih investicija koji je u lokalnom parlamentu usvojen 23. aprila ove godine bilo je predviđeno da za izgradnju nove opštinske zgrade bude obezbijeđeno 2,6 miliona KM, ali je samo dva mjeseca kasnije taj iznos povećan za još 900.000 KM. Zanimljivo je da je u isto vrijeme dok su odbornici razmatrali njegove izmjene, prvobitni plan objavljen na sajtu Opštine Kotor Varoš.

Skupština opštine Kotor Varoš donijela je polovinom prošle godine odluku na osnovu koje se opština zadužila putem emisije obveznica u iznosu od pet miliona KM, a dug će biti vraćan deset godina. Odbornici su tada odlučili da 2,3 miliona KM bude utrošeno na vraćanje preostalog duga koji je opština imala na osnovu emisije obveznica iz 2010. godine, a da sa preostalih 2,6 miliona KM bude finansirana izgradnja zgrade lokalne uprave.

Nova zgrada trebalo bi da bude sagrađene iza sadašnjeg objekta u kojem se nalazi opštinska uprava, a planirano je da stara bude srušena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*