Nova zgrada lokalne uprave uskoro pod krovom

Nova zgrada lokalne uprave u Kotor Varošu trebalo bi da bude pokrivena sredinom jula, rečeno je u kotorvaroškom građevinskom preduzeću “Građus” koje je  glavni izvođač radova na ovom objektu.

Direktor “Građusa” Slavko Đukić rekao je da krovopokrivački radovi teku predviđenom dinamikom.

– Paralelno su u toku i radovi na izradi pregradnih zidova, a nakon završetka zidarskih radova, malterisanja i glazura počeli su molerski i keramički radovi. Na vanjskom dijelu objekta završeni su svi armiračko-betonski radovi i ugradnja stolarije, a u toku je i izrada fasade – istakao je Đukić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je nakon sastanka sa izvođačima radova i posjete gradilišta izrazio zadovoljstvo da Izvođači radova poštuju planiranu dinamiku i standarde gradnje.

– Zadovoljni smo situacijom na gradilištu, dinamikom i kvalitetom radova. Svakog dana vidljiv je napredak, a posebno u ovoj fazi kada dominiraju finalni građevinski radovi. Na gradilištu je svakodnevno više od 50 radnika koji vrijedno odrađuju svoje poslove – naglasio je Sakan.

Kamen-temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine. Izgradnja zgrade po sistemu “ključ u ruke” koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U suterenskom dijelu objekta biće podzemne garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. U prizemlju će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*