Nova laboratorija u kotorvaroškom Domu zdravlja

Nova laboratorija, koja je u proteklim mjesecima renovirana, počela je sa radom u Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš.

Direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić kaže da su renoviranje i opremanje laboratorije obavili u saradnji sa Vladom RS, koja je dogovorena prilikom prošlogodišnje posjete Kotor Varošu tadašnje premijerke Željke Cvijanović i ministra finansija Zorana Tegeltije.

– Uz pomoć Vlade RS laboratorija je u potpunosti adaptirana, što podrazumijeva kompletne građevinske radove. Dom zdravlja je iz vlastitih sredstava kupio komplet novu opremu i aparate. Zahvaljujući ovoj investiciji u budućnosti ćemo imati veću ponudu analiza, a novi aparati su garancija kvaliteta nalaza – rekao je Bibić za „Moj Kotor Varoš“.

Dom zdravlja, prema njegovim riječima, nastaviće kontinuitet zanavljanja opreme i objekata.

– Poslije investicije u laboratoriju radićemo na adaptaciji Ginekologije koja je smještena u dotrajalom objektu, a isto važi i za opremu. Od sedamdesetih godina prošlog vijeka kada je građen objekat Doma zdravlja nije bilo ozbiljnijih ulaganja – rekao je Bibić.

On je posebno naglasio da investicije realizuju bez kreditnih zaduženja i da uprkos velikim ulaganjima sve obaveze prema zaposlenima i državi izmiruju na vrijeme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*